Trainersgilde gecertificeerd

Teneinde zich verder te professionaliseren nadat de meeste vrijwilligers al een bewijs van onbesproken gedrag wisten te produceren (VOG), heeft het trainersgilde van de Enschede Lions en-block de eerste trainers certificering van de NIJB met goed gevolg doorlopen. De begeleiders van alle jeugdteams, damesteams en senioren teams zijn in het seizoen 2014/2015 geslaagd. De geëxamineerden zijn: Marco Strijland, Jeroen Smit, Dick de Vos, Peter Dalenoort, Erwin Ekelhof, Roy Ekelhof, Timo Benthem, Barry Dijs. Daarbij is Tony Tran Chau, lid van Lions 2, ook geslaagd voor dezelfde opleiding ten bate van de studenten ijshockey vereniging de Slapping Studs.

In navolging hiervan en in diepgaand overleg met de NIJB is in hetzelfde seizoen gestalte gegeven aan de goalie trainers opleiding IJHGC 1 waarbij de Enschede Lions goalie trainer/coaches Dennis van Onna en Timo Benthem zich hebben weten te certificeren. In de nabije toekomst wil de ijshockeybond een cursus IJHGC 2 op poten gaan zetten, hoogstwaarschijnlijk in nauw overleg met de Enschede Lions in de figuur van Dennis van Onna, een schoolvoorbeeld van een self-schooled modern hockey goaly.

De volgende stap is afgelopen seizoen gezet waarin Marco Strijland, Erwin Ekelhof, Jeroen Smit en Timo Benthem met goed gevolg de opleiding IJHTC 2 afgelegd. Definitieve uitreiking gaat in november geschieden maar de bijbehorende accreditaties zijn reeds in ons bezit. Daarnaast wordt het trainersgilde versterkt door Maik Keuters, een in Duitsland geschoolde ijshockey trainer, alsmede Oscar Kirstein, een zeer ervaren trainer uit de jaren 80 die Lady Lions 2 onder zijn hoede heeft genomen.
Kortom: Ik zeg goed bezig Lions!

Over Big T

Bekijk ook

TIKKIE TAKKIE TACTISCH, FLASHGUNS SCHIETEN ALLEEN MAAR LOSSE FLODDERS

3 weken na het zetten van het clubrecord in strafminuten in 1 wedstrijd (137), werd …