Zoet

Jeugdrecreanten dankzij sterke tweede periode langs Zoetermeer Panters
(Door Eddy van der Ley) Na de jammerlijk verloren topper tegen Smoke Eaters Geleen pakten de jeugdrecreanten van Luttikhuis Lions de draad der overwinningen weer op. De manschappen van dompteur Dick de Vos boekten op eigen ijs een regelmatige 5-1 zege (0-0, 4-1, 1-0) op het altijd lastige Zoetermeer Panters.
Om de titelkansen intact te houden, was er zaterdag in Enschede geen andere optie denkbaar dan winnen. De Zuid-Hollanders bleken echter bepaald geen katachtigen om met fluwelen handschoenen aan te pakken. De Lions dicteerden weliswaar het spel, maar waren – gelet op het aantal gemiste kansen – niet altijd bij pinken. En als Bart bij de spaarzame tegenaanvallen niet alert had opgetreden, zou een achterstand na twintig minuten niet eens zo utopisch zijn geweest.
In de korte ‘Drittelpause’, weer zo’n fabuleus Duits woord, moet bij de Enschedeërs het besef zijn ingedaald dat er orde op zaken gesteld moest worden. Dat er voor Zoetermeer niets, maar dan ook helemaal niets in Tukkerland te halen was. Dat er maar één de beste kon zijn, en wel de thuisploeg, die prachtige ploeg uit de metropool van het Oosten, met spelers die overlopen van ambitie, geestdrift en kwaliteit.
Het speelkwartier was inderdaad voorbij, zo bleek. De Lions kwamen met herwonnen elan het ijs op en de jarige Nick de Vos trakteerde zichzelf op een geweldig cadeau, door twee keer binnen vijf minuten te scoren. Vooral de tweede treffer was een memorabele. Hij kwam juist van de strafbank gesneld, toen hij na goed doorzetten de Zuid-Hollandse goalie klopte.
Dat betekende was overigens niet de 2-0, maar de 2-1; tussendoor hadden de gasten via een break-out de gelijkmaker gescoord. Bij dat ene Zoetermeerse doelpunt zou het blijven. Leroy scoorde met een bekeken wrist-shot schot de 3-1 en de dekselse puckduivel Joy, die soms met zichzelf worstelde, maar toch ook zijn klasse toonde, tekende – als tijdelijke aanvalsleider van de tweede lijn – voor de 4-1, feitelijk de beslissing.
In het laatste bedrijf van een – al met al – niet grootse, maar wel intense wedstrijd maakte Dani het quintet vol (5-1). Waardoor de Lions, volgende week op bezoek bij de soortgenoten uit Dordrecht, met een frisse blik naar de bovenste plekken kunnen (blijven) kijken. Of zoals verdediger Igor, in de laatste minuut bijna trefzeker met een slapshot (paal), het formuleerde: ,,De kans dat we niet meer meedoen om de titel is kleiner dan de kans dat John F. Kennedy in 1963 door iemand anders dan Lee Harvey Oswald is vermoord. Met alle respect voor de complotdenkers onder ons.’’
Voor de gasten restte de lange en puntenloze terugreis naar Zoetermeer, de stad van Jan Slagter, Michael Pilarczyk, Wilma Nanninga en Erica Terpstra. De dekselse puckduivel Joy, nooit verlegen om een kwinkslag of scherpzinnige opmerking: ‘Die Michael Pilarczyk, is dat niet een rightwinger van Pensacola Ice Pilots?’

Over Eddy van der Ley

Bekijk ook

De Uil van Minerva spreidt te laat zijn vleugels

Enschede Lions verliest finale van Eindhoven: 5-2   (Door Eddy van der Ley) Enschede Lions …

één reactie

  1. Mooi om te zien dat spelers respect tonen voor trainer/coach, Dicky heeft bewezen heel veel tijd en geduld er in te steken! Je bent een topper Dick!!!!