Lions 2 probeert te stunten in Groningen

Door Mick Poppe

Daar zitten we dan; 10 man sterk in een verder lege bus op weg naar Groningen. Het valse geklap van Bobby en Mark op de foute muziek waar alleen Annelies overduidelijk van geniet. Alleen een optimist zal ons een middenmoter kunnen nummer, en met dit stukje ongeregeld moeten wij het opnemen tegen de koploper. Tien man, dat is overigens inclusief goalie en zelfs inclusief buschauffeur…
De wedstrijd begint zoals elke goede wedstrijd hoort te beginnen. Fanatiek en fysiek. Annelies en Ties delen de center positie, Frank, Nicole en Rick zijn de wingers, en Bobby, Mark en ik de defense. Stef Falkenburg van de Studs houdt het doel bezet. Groningen staat met een heel leger op het ijs. Na 5 minuten komen we op achterstand. Niet geheel onverwachts. Maar we kunnen de achterstand in eerste instantie beperken tot de 1-0. Er komen zelfs nog een paar kansjes van onze kant, maar het is vooral verdedigen. De laatste 5 minuten van de periode gaan ons iets minder goed af; 3 tegendoelpunten erbij. Eindstand eerste periode: 4-0.
De tweede periode begint wederom fysiek en Mark wordt tot 3 keer toe met een stik tegen het hoofd geslagen. Hij besluit er maar bij te gaan liggen. Vanaf de zijkant lijkt het een schwalbe waar ze in de voetbal jaloers op zouden zijn, maar blijkbaar werd hij echt geraakt. Helaas, scheidsrechter had het niet gezien. Groningen is weer de sterkere ploeg en hoewel ze op 5-0 komen, weten wij ook een paar kansen te benutten. Eindstand tweede periode: 9-4. Overigens worden bij Bobby langzaam de benen moe en besluit hij aan het eind van de tweede periode even een paar minuten op de strafbank uit te rusten.
De laatste periode. Ik kijk de wedstrijdsheet even terug; aan het begin van de periode een doelpunt van Groningen. Mark besluit de verdediging van Groningen te begroeten bij de boarding; beide mogen twee minuten zitten. Bobby vindt vier man nog te veel en gaat Mark gezelschap houden, 4 op 3 voor een paar minuten. We weten Groningen van ons af te houden, maar na de penaltyminuten weten ze toch te scoren. Ties laat zich nog even tegen het ijs slaan door de verdediging van Groningen, beide mogen gaan zitten. Op het moment dat Bobby 5 minuten voor het einde nog een keer zijn benen wilt laten rusten op de strafbank gaat het brandalarm. Saved by the bell. Vijf minuten staan de refs te bedenken of we met een brandalarm gewoon door kunnen spelen of dat we toch maar moeten doen wat de stem zegt en ‘via de dichtstbijzijnde nooduitgang het gebouw moeten verlaten’. Net op het moment dat ze de wedstrijd af willen fluiten stopt het alarm. Bobby mag gelijk zijn rust pakken en zijn twee minuten uitzitten, tot vermaak van de benchers. Het stadion mag weten dat Bobby meer tijd om de strafbank zit dan dat hij op het ijs staat. Onze goalie besluit ook nog een overtredingtje te maken; 5 op 3 voor een paar minuten. Toch weten we Groningen van ons af te houden de laatste minuten. Eindstand: 11-4.
Een paar foutjes aan onze kant minder en het had zomaar een hele spannende wedstrijd kunnen worden. De punten zijn voor Groningen, maar de morele overwinning is voor ons.

Over mark

Bekijk ook

De Uil van Minerva spreidt te laat zijn vleugels

Enschede Lions verliest finale van Eindhoven: 5-2   (Door Eddy van der Ley) Enschede Lions …