Jeugdrecreanten ontketenen weer doelpuntenregen: 2-19

Utrecht Dragons slachtoffer van op revanche beluste Lions

(Door Eddy van der Ley) Oh, oh oh. Wat jammer toch dat de jeugdrecreanten van Luttikhuis Lions vorige week in de slotfase het hoofd moesten buigen tegen Leiden Lions 1 (5-6), na bij het begin van de derde periode nog een 5-3 voorsprong te hebben gekoesterd. Wat ongekend jammer, zeker omdat het een duel tussen twee kampioenskandidaten betrof.

Maar goed, de sportieve wraak is inmiddels een feit. Lullig voor IJCU Dragons Utrecht . Zij waren het die zondagavond – in hun eigen, fraaie hal, op de Vechtsebanen – als willoze slachtoffers fungeerden van op revanche beluste Lions. Het werd liefst 19-2 voor de formatie van trainer/coach Dicky de Vos, die daarmee het record van de grootste zege uit de teamgeschiedenis (de 17-1 van twee weken geleden tegen Leiden Lions) alweer uit de boeken schoot.
De symboliek was wel fraai, want de eerste wedstrijd ooit van de jeugdrecreanten, toen nog de U14, ging in 2010 uitgerekend tegen de Utrechters verloren. Over de precieze uitslag wordt nog steeds niet gecorrespondeerd, om de simpele reden dat sommige dingen in het leven nu eenmaal te pijnlijk zijn om op te rakelen.

Pijnlijk is er tegenwoordig niets meer in de belevingswereld van de Luttikhuis Lions, de 6-5 nederlaag tegen Leiden Lions 1 daargelaten. De Enschedeërs gaan ‘gewoon’ meedoen om het kampioenschap, zoveel is inmiddels duidelijk. Komende zaterdag staat er in dat kader een cruciale ontmoeting op het programma, thuis tegen Smoke Eaters Geleen. Komt allen kijken, want het belooft ijshockey van de bovenste plank te worden.

De wedstrijd in Utrecht gold gisteravond min of meer als een opwarmertje voor het grote werk. Na een wat onwennige openingsfase begon de carrousel na een minuutje of drie op volle toeren te draaien. Via 7-1 en 11-2 werd het 19-2. Het gaat te ver om alle individuele doelpuntenmakers te benoemen, daarvoor verwijzen we u naar de website www.nijb.nl. Ook al omdat er andermaal sprake was van een echte teamprestatie.

Wel geinig om te melden is dat er liefst zes aanvallers van de Luttikhuis Lions in de top tien der topscorers staan. Dekselse puckduivel Joy Ekelhof voert de ranglijst zelfs aan, met dertien punten (tien treffers, drie assists), Nick Legtenberg is de nummer twee met twaalf punten (zeven treffers, vijf assists) en Nick de Vos is vierde met tien punten (acht treffers, twee assists). Zie www.nijb.nl

Zonder Igor (de bofkont bezocht aansluitend in Amsterdam een concert van Alter Bridge, de beste rockband van het moment) keerden de voldane Lions zondagavond laat met de supersonische touringcar terug uit Utrecht, de stad van Henk Westbroek, Herman Berkien, Wesley Sneijder, Maarten van Rossem en Arthur Japin. De dekselse puckduivel Joy, nooit verlegen om een kwinkslag of scherpzinnige opmerking: ‘Die Arthur Japin, is dat niet de veelscorende leftwinger van Prince Edward Island Rocket?’

Over jurjen

Bekijk ook

De Uil van Minerva spreidt te laat zijn vleugels

Enschede Lions verliest finale van Eindhoven: 5-2   (Door Eddy van der Ley) Enschede Lions …