Carbidschieten? Kinderwerk, in vergelijking met vuurwerk jeugdrecreanten: 8-2

De jeugdrecreanten van Enschede Lions hebben het nieuwe jaar ingeluid met een overdonderend vuurwerk. Strijkers? Nitraten? Carbidschieten? Best geinig, maar kinderspel in vergelijking met de het kanongebulder van de Lions tegen Zoetermeer Panters: 8-2 (1-0, 3-2, 4-0).

Het was voor de jeugdrecreanten de vierde zege van het seizoen en de tweede op de katachtigen uit Zoetermeer. Na in Zuid-Holland al geen half werk te hebben afgeleverd (10-3), werd het zaterdag op de eigen ijsbaan 8-2. Toch leek het krachtsverschil aanvankelijk kleiner dan destijds, want overwicht of niet, pas na tien minuten opende ‘spaghetti legs’ Pepijn van der Vaart na een mooie aanval de score.

Toen de dekselse puckduivel Joy Ekelhof de marge in het begin van de tweede periode verdubbelde, leek de jacht op een monsterscore alsnog ingezet, maar Zoetermeer toonde veerkracht en kwam zomaar op 2-2. Er zijn echter grenzen, moeten de welpen van coach Dicky de Vos gedacht hebben, een ‘mindset’ die zich weerspiegelde in de daden op het ijs.

Nick de Vos en Joy Ekelhof herstelden het oude verschil (4-2) en in de laatste periode volgde zowaar een standrechtelijke executie van de goedwillende jongens en meisjes uit Zoetermeer. Igor van der Ley tekende met een fraai geplaatst wrist-shot voor de 5-2, Bram ter Haar profiteerde van een keepersfoutje (6-2) en tenslotte voerde de dekselse puckduivel Joy Ekelhof nog een one man-show op, door met twee schitterende treffers zijn seizoentotaal op twintig (!) te brengen, goed voor een knappe tweede plaats in de rangschikking der topschutters, achter Tim Conjour van Smoke Eeaters Geleen.

Voor de Panters restte een weinig verheffende terugreis naar Zoetermeer, geboortestad van Leroy Fer en woonplaats van onder meer Georgie Davis en Hilbrand Nawijn. De dekselse puckduivel Joy Ekelhof, nooit verlegen om een puntige vraag of mening: ‘Die Georgie Davis, is dat niet toevallig een ijshockeyer van Hartford Wolf Pack?’

Over Eddy van der Ley

Bekijk ook

Picking an Online Data Room

A data space, or on-line collaborative network, makes it easier for you to talk about …