Jeugd Lions legt Smoke Eaters vuur na aan de schenen

Zelden hebben thuisblijvers zo nadrukkelijk ongelijk gekregen! In het Zuid-Limburgse Geleen zetten de jeugdrecreanten van Enschede Lions de beste prestatie van het seizoen neer. Tegen vice-landskampioen Smoke Eaters had de formatie van trainer/coach Eric Kuiper tot in de voorlaatste minuut uitzicht op een geweldige stunt.

Het kwam er net niet van, in sportcentrum Glanerbrook, maar oh, oh, wat legden de Lions hun Limburgse tegenstrevers het vuur na aan de schenen. Er was nog een minuut of drie te spelen, toen puckduivel Joy Ekelhof het beste in zichzelf naar boven haalde met een schitterende individuele actie. Hij passeerde twee tegenstanders alsof ze er niet stonden, remde op vijf meter voor het doel af om de puck met een vloeiende beweging klaar te leggen voor zijn favoriete ‘rechter’, bewaarde onderwijl de rust en liet de vijandelijke goalie met een bekeken schot kansloos: 4-3.

Tot verrukking van het meegereisde Lions-publiek, acht man (en vrouw) sterk, dat zich al verkneukelde aan het idee dat er misschien wel een gelijkspelletje te halen viel. Toen de Enschedese jeugdrecreanten zich ook nog mochten wentelen in de luxe van een overtalsituatie, leek het wondertje aanstaande. Coach Kuiper stuurde zijn eerste lijn het ijs op, maar de Limburgse topscorer/sterspeler Tim Conjour maakte in een break-out aan alle mooie dromen een einde: 5-3.

De Lions gingen niettemin onder klaterend applaus het ijs af, omdat ze een ijzersterke prestatie hadden neergezet, de beste van het seizoen. Ook twee weken geleden hadden ze Geleen, de nummer twee van de ranglijst,  het leven al zuur gemaakt; in Enschede werd het 2-5 voor de Limburgers, nogal tegen de verhouding in.

In Limburg keken de Lions zaterdag al na veertig seconden tegen achterstand aan, na slordig uitverdedigen, en liet ook de 2-0 niet lang op zich wachten. Nick de Vos bracht de spanning evenwel nog in de eerste periode terug, door een assist van Joy Ekelhof fraai af te ronden: 2-1. In de tweede periode was er evenwicht, al had Enschede moeite met de actieradius van Tim Conjour. Doelman Bart Arnolli had zich – een week na carnaval – echter voorgenomen de gedaante van Limburgse kwelgeest aan te nemen. Dat lukte glansrijk. Hij hoefde in de tweede periode slechts één keer te vissen.

In het spectaculaire laatste bedrijf scoorde de handige Nick de Vos zijn tweede treffer (3-2), sloeg Geleen per ommegaande terug (4-2), en beleefde Joy Ekelhof zoals beschreven zijn ‘finest moment’. Het was net niet genoeg voor een punt, maar de jeugdrecreanten van Enschede Lions toonden eens te meer aan naar een behoorlijk niveau te zijn toegegroeid. Misschien dat het volgende week, tegen de sterke Blue Cougars in Hoorn, alsnog tot welverdiend stuntwerk kan leiden. (Eddy van der Ley)

 

Over Eddy van der Ley

Bekijk ook

De Uil van Minerva spreidt te laat zijn vleugels

Enschede Lions verliest finale van Eindhoven: 5-2   (Door Eddy van der Ley) Enschede Lions …

één reactie

  1. Mooi stuk! Goed gedaan