IJshockey seizoen Enschede Lions 2011-2012 tot dusver.

Eindelijk was het dan weer zover, eind september lag het ijs er weer op en het ijshockeyseizoen 2011/2012 was begonnen.  Lions 1, dit seizoen bestaand uit een jong en dynamisch team, dat het dit seizoen moet gaan doen in de derde divisie. Voorafgaande aan het seizoen wisten ze dat er kansen lagen om een goed seizoen te spelen. “Maar ook zullen we het zwaar gaan krijgen tegen geroutineerde teams als Den Haag en Leeuwarden” zei de man met de ‘C’ op de borst , de enige overgebleven ouwe rot in het team Eric-30mile-Kuiper.

Met deze woorden van de kapitein in het achterhoofd werden de lijnen samengesteld en vanaf het begin werd er keihard getraind. De eerste wedstrijd werd uit in Den Haag gewonnen met 3-8, een goed resultaat in een sterk gespeelde wedstrijd. Hierna was Leiden in een uitwedstrijd aan de beurt waar ook gewonnen werd. De eerste lijn speelt goed en is productief! Rick-Kenny-Koopman center in de eerste lijn heeft de touwtje strak in handen en helpt waar nodig zijn teamgenoten uit de brand, maar zodra hij zelf aangepakt wordt, OH MY GOD, THEY KILL…..

Na Leiden was Groningen de tegenstander, en ook deze wedstrijd werd gewonnen. Defender ‘D’ kon zich in deze wedstrijd helemaal uitleven en kon prima mee met het niveau van de Groningers, het is dan ook geen wonder dat er geen stick bij hem langer meegaat dan 4 weken.

De volgende wedstrijd werd uit in Leeuwarden gespeeld. En hier wisten de Lions, als deze pot gewonnen wordt maken we kans om play-offs te spelen! En de pot werd gewonnen met 5-8.  Amsterdam en Leiden waren de volgende tegenstanders, beide wedstrijden werden gewonnen. Hierna Kwam Den Haag in Enschede op bezoek, zij die op revanche uitwaren speelden een goede wedstrijd maar desondanks wisten De Lions met een 4-2 voorsprong de kleedkamer in te gaan na de tweede periode. In de derde periode speelden De Lions de eerste 10 minuten nog sterk maar na een opstootje waar een vader van een speler (waar de naam verder niet van genoemd zal worden) bij betrokken was, waren de Lions nergens meer en gaven zei de winst in de laatste minuten uit handen waardoor de wedstrijd in een 4-4 gelijkspel eindigde. Deze wedstrijd is een goede leerschool geweest, maar desondanks zijn de Lions nog steeds het enige ongeslagen team van de derde divisie.

Na Leeuwarden volgende wedstrijden tegen Leiden en Heerenveen. Leiden Werd in eigen huis met 17-3 terug naar huis gestuurd en Heerenveen, ook in eigen huis, zelfs met 24-1. Wel jammer van die ene tegen goal voor onze goalie Dennis-Roy-van Onna die het hele seizoen al op zijn shutout aast maar deze bij Lions 1 nog niet heeft kunnen pakken, of was dit express Mark-cannonball-Holkebrink? Zodat er weer geen reden was om een feestje te organiseren.. waar is dat feestje?,, wanneer komt dat feestje?? En om nog maar even door te gaan met de wedstrijd tegen Heerenveen waar Jurjen-the kid-van den hengel (de topscoorder van de divisie) dacht zijn puntentotaal eens flink op te vijzelen maar in de eerste periode niet, en in de tweede periode maar 1 keer tot scoren kwam. Als nog wist hij tot een puntentotaal van 10 in deze wedstrijd te komen. Iedere speler van de Lions wist te scoren in deze wedstrijd, maar Dylan-no goal-Escalante waar was jou goal? Ook frappant was dat er in de 2 minuten die de Lions short handed moesten spelen, doordat er iemand zo nodig een penalty moest veroorzaken, er ineens 3 keer achtereen (SH) gescoord kon worden door de eerste lijn toch manu-no checking-Homeijer? En Santi jij bent gewoon een fijne vent, ga zo door!

A.s. zaterdag 28 januari krijgen de Enschede Lions Leeuwarden op bezoek, zouden de Enschede Lions de play-offs zeker kunnen stellen? Komt dat zien, 20:30 uur IJsbaan Twente!

 

Een toeschouwer vanuit de strafbank.

Over bjorn

Bekijk ook

Battle tegen angstgegner en sneller dan hun schaduw schietende Flasguns kantelt verkeerd

This first part is especially for George, our new acquired Russian Rocket, who is a …