Enschede Lions ongeslagen na zwaar bevochten overwinning

De titanenslag tussen de Enschede Lions en de Nijmegen Saints werd één grote reclame voor de ijshockey sport. Een gelijk opgaande strijd, met hart en ziel gestreden, beslist in een zinderend slot.

Na een furieuze start van de Lions leek de wedstrijd al reeds snel beslist te worden. De 2de goal in de eerste shift werd echter afgekeurd waardoor de Saints zich konden herpakken en de strijd pas echt begon. Mede dankzij een uitmuntende goalie van Nijmegen, Maarten Jansen, werd er pas laat in de 1ste periode weer door Lions gescoord gevolgd door een snelle treffer van de Saints. Zo werd de eerste periode afgesloten met een 2-1 voorsprong voor de Enschedese formatie.

De Lions kwamen in de 2de periode weer als een dolle uit de startblokken wat gelijk in de 3de goal van de 1ste aanvalslijn der Lions (Cioffi, Smallenbroek, Strrijland) resulteerde. Het lukte de Lions echter niet om definitief door te drukken waardoor de Saints kans zagen om na 5 minuten weer helemaal terug te komen in de strijd door een goal, geproduceerd door de Nijmeegse uitblinkers Heemskerk (G) en Holewijn (A). In het 2de deel van deze periode wist Enschede toch iets uit te lopen met 2 goals tegen 1 van Nijmegen. De productie van de goals van de Lions werd nu niet alleen meer door de eerste lijn maar ook door de 2de lijn (Keukenschrijver, Bradley, Peperkamp) geleverd. Hierdoor gingen we de dweil in met een 5 – 3 voorsprong voor Enschede.

Enschede was er zeker niet gerust op dat het spelletje al gespeeld was en er werd besloten dat afhankelijk van de stand eventueel alleen met de 1ste en de 2de lijn verder gespeeld zou worden teneinde de overwinning veilig te stellen. Na een uitwisseling van goals rond de 7de minuut (Enschede 1 Nijmegen 2) waardoor Nijmegen dichterbij kwam naar 6 – 5, werd dit effectief. Het resultaat hiervan kwam op 8 minuten voor het eind van de wedstrijd waar door een goal van wederom de 1ste lijn waardoor er weer een 2 goal verschil ontstond. Ondanks een late goal van Saint de Winter bleek dit toch genoeg te zijn om de overwinning binnen te slepen. Eindstand 7-6 in het voordeel van de Enschede Lions waardoor Enschede ongeslagen aan kop staan van de A poule van de 3de divisie.

Over Big T

Bekijk ook

De Uil van Minerva spreidt te laat zijn vleugels

Enschede Lions verliest finale van Eindhoven: 5-2   (Door Eddy van der Ley) Enschede Lions …