Enschede Lions JR verliezen ondanks goed spel

De kop is eraf! Afgelopen zaterdag heeft het jeugdteam van de Lions de eerste wedstrijd van het seizoen verloren van Zoetermeer. In Enschede, op IJsbaan Twente, werd met 7-8 verloren.

Voor Dani van Gemert, Lars Koning en Sjors van Roosmalen was dit hun eerste wedstrijd van hun ijshockeycarriere.

Na een rommelig begin van de wedstrijd werd  de eerste goal gemaakt aan de kant van de Lions. 1-0 in het voordeel van de Lions. De Lions bleven druk houden op de goal van Zoetermeer, maar goalie Mitchell ter Haar die een goede wedstrijd keepte hield de deur dicht. Zoetermeer wist wel vaker het net te vinden, waardoor tegen de verhoudingen in, de stand na 20 minuten spelen 1-5 was.

De tweede periode begon goed voor de Lions. Joy Ekelhof kon na een mooie solo de 2-5 binnenschieten. Kort daarna werd ook de 3-5 prachtig in de kruising van het Zoetermeerse net binnengeschoten door Joel Mollink. Het bleef een tijd rustig maar toch bleven de Lions  druk houden op de Zoetermeerse goalie. Het waren echter de Panters die de doelpunten maakten waardoor de stand op 3-7 kwam. Hierna was het weer de beurt aan Enschede, 4-7. De Lions toonden veerkracht. Door een straf kwamen de Lions met een man minder op het ijs te staan. Geheel tegen de verwachtingen in, wisten de Lions maar liefst 2x(!) ‘shorthanded’ te scoren. Nog 1 goal, en het stond gelijk. En deze goal kwam ook. Met een verwoestend slapshot in de bovenhoek wist Joy de gelijkmaker te maken. 7-7, met nog 1 periode te spelen.

Met frisse benen, en gedweild ijs ging de derde periode van start. Al vrij vroeg wist Zoetermeer de 7-8 te maken. Maar de Lions hielden de moet erin. Vanuit elke hoek werd de puck op goalie ter Haar afgevuurd. Maar deze goalie was niet van plan met verlies naar huis te gaan. Wat ze ook probeerden, de puck wou er gewoon niet in. Een minuut voor tijd werd het laatste middel in de strijd gegooid. Onze goalie Bart Arnolli werd van het ijs gehaald in ruil voor een extra speler. Door 2 domme straffen aan de kant van Enschede was dit voordeel al snel verdwenen waardoor de kans op de gelijkmaker verdwenen was. Eindstand 7-8.

De volgende wedstrijd wordt op zaterdag 12 november gespeeld. Tegenstander is dan Nijmegen. De wedstrijd wordt thuis op IJsbaan Twente gespeeld en begint om 17.30 uur.

Elmer Lastdrager heeft een serie foto’s gemaakt. Deze zijn te bekijken op Facebook. De link vind je HIER.

Over jurjen

Bekijk ook

Battle tegen angstgegner en sneller dan hun schaduw schietende Flasguns kantelt verkeerd

This first part is especially for George, our new acquired Russian Rocket, who is a …