5 op een rij, 2008 succes jaar Lions

13 December, de dag van de laatste competitie wedstrijd in jaar 2008 van de Enschede Lions. Na 18 jaar terug in Enschede te zijn kon de start van het seizoen voor Enschede niet beter verlopen. Niet alleen werden de eerste 4 wedstrijden winnend afgesloten, er werd maar liefst 47 keer gescoord door de Enschedese formatie tegen 15 tegen treffers. Of 2008 in zijn geheel met dezelfde euforische gevoelens kan worden afgesloten moest vanavond blijken. De tegenstanders komen uit het Friese Leeuwarden met de naam Leeuwarden Vikings. Deze jonge club ijshockeyers had reeds 2 keer gewonnen en 2 keer verloren waaronder een 10-2 overwinning op Groningen, beter dan die van Enschede tegen Groningen. Er kon dus van alles gebeuren. Enschede had zijn grootste formatie ooit met 4 volledige spelers lijnen, alleen de back-up goalie ontbrak.

In de eerste periode ging het spel snel op en neer zonder al teveel onderbrekingen, echter ook zonder al teveel doelrijpe kansen. Het leek of de Lions wat behoudender van start gingen dan normaal wat misschien een lering uit de laatste wedstrijd is. Vooralsnog wist Enschede in ieder geval te voorkomen dat de tegenstander wist te scoren en langzaam werd er gebouwd aan een solide aanval die uiteindelijk in de 9 minuut doel trof door een nieuw gezicht, Martin Koeleman, die zich al direct in de eerste lijn heeft gespeeld. In samenwerking met Strijland en Smit wist hij een snelle tic-tac-toe aanval te verzilveren. 2 shifts later wist de 3de lijn de score te verdubbelen door een goal van routenier de Vos na voorbereiding van Keukenschrijver en Wildevuur. De Enschedeers konden echter niet doordrukken naar een groter verschil waardoor de score na de 1ste periode 2-0 was, alles was nog mogelijk.

In de 2de periode gingen de Lions op een meer vertrouwde manier van start en wisten in de 1ste minuut al te scoren. De startende 2de lijn wist 3-0 te noteren door een goal van international Bradley na voorbereiding van Peperkamp zoals deze lijn nagenoeg altijd produceert. Al snel wist ook Leeuwarden een goal te scoren. Van der Hoek wist de puck na een rebound achter de Enschedese sluitpost te krijgen waardoor de voorsprong weer terug gebracht werd naar een behapbare 2 goals. De Enschedese reactie liet tot de 6de minuut van de periode op zich wachten. Eindelijk wist Canadees Cioffi zich zien dmv de 4de goal met hulp van maatje Strijland. Oplettend wist hij het in de goalcrease stilgevallen schot van Strijland het laatste zetje te geven. 4-1. Hierna brak er een wat rommelige fase aan die tot het einde van de periode ervoor zorgde dat er weinig doelrijpe kansen ontstonden. Vlak voor het einde van de periode wist Peperkamp nog wel het net te treffen met assistentie van wederom Bradley en Smallenbroek die voor de gelegenheid in de 2de lijn opereerde. Stand hierdoor een iets comfortabeler 5-1.

In de 3de periode stuitte Enschede op de onverzettelijkheid van de Friezen wat resulteerde in een opstootje in de 3de minuut van de periode. Beide partijen kregen een fighting major penalty met een automatische game misconduct. Hierdoor werd de wedstrijd wat grimmiger van aard maar de leiding bleek de touwtjes goed in handen te hebben waardoor het niet escaleerde. Dit was echter wel wat Enschede nodig bleek te hebben want direct hierna wisten ze de 6-1 (Strijland, Smallenbroek, Cioffi), 7-1 (Bradley, Smallenbroek, Peperkamp) en 8-1 (Strijland, Koeleman, Koopman) aan te tekenen. In de slotfase liep Enschede nog wel wat straffen op waardoor Leeuwarden toch nog kansen kreeg. Eerst wist Enschede daar toch nog een short handed goal te scoren uit de 3de lijn. Uit een schier onmogelijk positie achter de goal wist de captain op aangeven van Keukenschrijver via de goalie te scoren. Kort daarna wist Leeuwarden de man meer situatie in hun voordeel uit te buiten met een goal van Jasper op aangeven J. Diertens. In de kort daarop volgende 5 op 3 situatie wist Leeuwarden echter niet meer te scoren waardoor de eindstand op 9-2 bleef hangen. Enschede kan dus tevreden de winterstop in.

Over Big T

Bekijk ook

De Uil van Minerva spreidt te laat zijn vleugels

Enschede Lions verliest finale van Eindhoven: 5-2   (Door Eddy van der Ley) Enschede Lions …