Aspiranten kunnen zaterdag in Hoorngeschiedenis schrijven met landstitel…

(Door Eddy van der Ley) Een knallende apotheose van het ijshockeyseizoen is in aantocht. De aspiranten van LuttikhuisEnschede Lions kunnen zaterdag, tegen de Blue MountainCougars Hoorn, voor het eerst in geschiedenis landskampioen worden. 

De topper in ijshal De Westfries te Hoorn – de eerste face-off is om 15.15 uur – is een heuse kampioenswedstrijd. Zowel de thuisclub als de ploeg van trainer/coach Dicky de Vos kan rond 17.30 uur met de (denkbeeldige) titelschaal in handen staan. De spanning is nu al om te snijden.

De aspiranten van Enschede Lions hebben de beste kans op de titel. Nog even los van de wetenschap dat alle wedstrijden dit seizoen nog gewonnen zijn, gemakshalve rekenen we de twee reglementaire miskleunen mee als zeges, volstaat een gelijkspel zaterdag voor het landskampioenschap, omdat het onderlinge resultaat ten opzichte van Hoorn dan de doorslag geeft.

Verliest Enschede met één doelpunt verschil, en luidt de eindstand 1-0, 2-1, 3-2 of 4-3 in Hoorns voordeel, dan is de ploeg van Dicky de Vos óók kampioen, omdat er in de onderlinge duels dan vaker gescoord is. In Enschede werd het immers 5-4. Wordt het zaterdag 5-4 voor Hoorn, dan valt er niet direct een beslissing en kunnen de aspiranten een week later alsnog de titel pakken, middels een overwinning op Dordrecht Lions. Wint Hoorn met 6-5 of 7-6, dan kunnen de Wesfriezen de kampioensvlag in top hangen.

Je moet haast hogere wiskunde hebben gestudeerd om het allemaal te snappen, maar hoe dan ook: het gaat een enerverende, sensationele topper worden, waarvan ongetwijfeld tientallen fans uit Enschede getuige zullen zijn. Andere supporters en familieleden zullen de bus ’s avonds ongetwijfeld bij terugkomst opwachten en de helden daar toezingen. Althans, als de hemelbestorming die middag is gelukt. 

De spanning is dus groot, de titelhonger ook. ,,Maar we mogen ons zeker nog niet rijk rekenen’’, waakt trainer/coach Dicky de Vos voor onderschatting. ,,We zullen echt alles moeten geven om kampioen te worden.’’


Over mark

Bekijk ook

Wedstrijd tegen Zoetermeer!

Wedstrijd tegen Zoetermeer! De eerste wedstrijd van het seizoen van de U16 Enschede Lions is …