Wéér landstitel voor aspiranten Enschede Lions!

De aspiranten van Luttikhuis Enschede Lions hebben voor de tweede keer in successie de kampioensvlag kunnen hijsen. De ploeg van succescoach Dicky de Vos verslond op de voorlaatste speeldag in eigen hal Dordrecht Lions met huid en haar: 15-3. Genoeg om, onder luid gejuich, de kolossale kampioensbeker in ontvangst te kunnen nemen. ‘Dit is mooier dan een droom’, kon aanvaller Nick Legtenberg zijn geluk niet op.

Het succes kent de laatste jaren geen grenzen bij de aspiranten van Luttikhuis/Enschede Lions. In 2015 kroonde de formatie van Dicky de Vos zich na een geweldige ontwikkeling tot kampioen van Nederland. Maar ook ná het vertrek van steunpilaren als Joy Ekelhof, Bart Arnolli, Igor van der Ley, Jop Schukkink (naar de senioren) en Quinten van der Leest (gestopt), werd er een sterke ploeg geformeerd, met jong bloed en nieuwe gezichten.

Ofschoon de aspiranten in een competitie kwamen te spelen met slechts drie tegenstanders (Hoorn, Zoetermeer en Dordrecht), was het machtsvertoon groot. Alleen de openingswedstrijd tegen de Blue Mountain Cougars uit Hoorn ging verloren, de rest van de wedstrijden werd op overtuigende wijze gewonnen. De meest cruciale krachtmeting – in Hoorn – eindigde vorige week in een 6-9 zege, na een 1-9 voorsprong.

Vanaf dat moment was duidelijk dat zaterdag 20 februari de dag van de glorie zou worden, van de landstitel, de dag der dagen. Voor 60 uitbundige toeschouwers ontspon zich op de IJsbaan Twente een eenzijdig duel, maar dat lag tegen het zwakke Dordrecht wel in de lijn der verwachtingen: 15-3. Het (kampioens)feest na afloop was er niet minder intens om. ,,Dit geeft een geweldig gevoel’’, zei aanvaller Nick de Vos tussen de jubel en plichtplegingen door. ,,We hebben het hele seizoen aangetoond dat we de beste waren. Qua techniek, strijdlust en, simpelweg, kwaliteit. Heerlijk dat we de kroon op het werk hebben kunnen zetten.’’

Met nog een wedstrijd te gaan, is wel duidelijk dat de aanvoerder ook topscorer van de competitie gaat worden. De Vos junior staat momenteel op 32 doelpunten en 16 assists. Ook de Duitse nieuwkomer Paavo van Bentheim scoort er lustig op los. Hij tekende, in slechts zeven wedstrijden, al voor 15 treffers en 14 assists. Gevolgd door Nick Legtenberg (13 treffers/16 assists), Niek Willemsen (15/5), Bram ter Haar (12/5), Leroy Tas (11/3) en Daryn Scholte (5/6).

Maar het gaat uiteraard niet alleen om de doelpuntenmakers. Ook de andere spelers en speelsters hebben een fraaie bijdrage geleverd aan de titel. Dan hebben we het over de volgende kampioenen:  ‘Torhüter’ Maximilian Hartig, Micha van Netten, Zoë Strijland, Kevin Klement, Ties Wonink, Maaike Ekelhof, Timo Sloothaak, Stevie van Onna, Lennart Pietschmann, Lestayo Christopher Sanchez en Taylor Vrolijk.  ‘Dit is de titel van het collectief’, aldus Dicky de Vos. ‘Daarin hebben alle spelers een aandeel gehad.’

De kersverse titelhouder sluit het seizoen volgende maand af met een uitwedstrijd tegen het nog puntloze Zoetermeer Panters: een duel om de baard van de keizer. Nick de Vos ziet geen problemen: ‘De kans dat wij tegen Zoetermeer punten verspelen is kleiner dan de kans dat Donald Trump ooit een nog een respectvolle opmerking maakt over vrouwen.’.

Het lullige voor de ijshockeyers van Dordrecht was dat zij, tegen het decor van de carnavaleske feestelijkheden aan Enschedese zijde, zaterdag nog de terugreis moesten aanvaarden naar hun woonplaats Dordrecht, de stad van Elt Drenth. René van der Gijp, Wieke Hoogzaad en Louis Laros. De duivelse puckjager Nick Legtenberg, nooit verlegen om een kwinkslag of scherpzinnige opmerking: ‘Die Elt Drenth, is dat niet een fysiek sterke rightwinger van de Chilliwak Chiefs?’

Over Eddy van der Ley

Bekijk ook

What Is Mostbet, And How Will You Install It?

Now seek out “Mostbet — Ставки” on playstore and tap on the Install button. Download …