Voorbeschouwing Enschede Lions 1 – Frisian Flashguns

Aanstaande zaterdag speelt Enschede Lions 1 tegen de Frisian Flashguns uit Heerenveen. De Flashguns zijn geen onbekende tegenstanders voor de Lions.

Voor aanvang van het eerste seizoen voor de Enschede Lions op IJsbaan Twente werd een vriendschappelijke openingswedstrijd gespeeld tegen de Flashguns. Enschede ging dat seizoen uitkomen in de 3e divisie en de Flashguns speelden toen en spelen nog steeds in de 2e divisie. Die wedstrijd werd gewonnen door de Friezen.

In competitieverband zijn de twee teams elkaar twee keer tegen gekomen. In het eerste seizoen van de tweede divisie (2009-2010) versloeg Enschede de Flashguns in Heerenveen met 2-4 (0-2, 1-1, 1-1). De goals in die wedstrijd kwamen van Mark Holkenbrink, Jeroen Smit en Karst van den Hengel (2x)

Het seizoen daarop ontving Enschede de Frisian Flashguns. Deze wedstrijd werd kansloos verloren. Op IJsbaan Twente werd het 1-7. Jeroen Smit redde de eer voor Enschede en tekende voor de enigste goal.

Topscoorders van de Flashguns zijn Jacco Borger (voormalig speler van de Slapping Studs en GEC Nordhorn) en Johannes van der Schaar die vorig jaar beiden 28 punten wisten te pakken in 12 wedstrijden. Het duo is wanneer ze beiden op het ijs staan een gevaarlijke doelpuntenmachine.

Komende zaterdag wordt voor de Frisian Flashguns de derde wedstrijd van het seizoen. De eerste wedstrijd werd een 2-2 gelijkspel tegen de Saints uit Nijmegen en in de Heerenveense derby tegen de Ugly Faces werd 9-2 voor laatsgenoemde.

Voor Enschede Lions 1 is het ook de derde wedstrijd. Na het nipte verlies thuis tegen Amsterdam, en de winst vorige week tegen de Warriors Leeuwarden zullen we zaterdag zien of de Lions het de Flashguns moeilijk kunnen maken.

Zaterdag 3 November
Enschede Lions 1 – Frisian Flashguns
20.00 uur @ IJsbaan Twente

Over jurjen

Bekijk ook

De Uil van Minerva spreidt te laat zijn vleugels

Enschede Lions verliest finale van Eindhoven: 5-2   (Door Eddy van der Ley) Enschede Lions …