Nieuweling Marco Peperkamp kan verlies Enschede Lions niet voorkomen

door: Annelies Tielenburg
foto: Leendert Albers (L&S Fotografie)

Enschede Lions 1 wist zaterdagavond niet te winnen van de Frisian Flashguns uit Heerenveen. Op IJsbaan Twente werd het 5-9.

Voor Marco Peperkamp was het na een afwezigheid van een seizoen weer zijn eerste wedstrijd voor de Lions. Vorig seizoen maakte Peperkamp de overstap naar GEC Ritter uit Nordhorn. In dat seizoen werd hij met ‘Die Ritter’ kampioen van de Regionalliga Nord. Dit jaar is Peperkamp te bewonderen in het Enschede Lions tenue.

Na wat dweilvertraging begon om 20.15 dan echt de wedstrijd. De face-off werd gewonnen door Rick Koopman en het zag er allemaal veelbelovend uit. Er werd netjes gespeeld en de kansen werden gecreëerd. Vaak genoeg zocht Marco Peperkamp zijn lijngenoot Karst van den Hengel op voor de goal, maar de laatste wist zelfs een open goal te missen. De kansen waren er, maar het geluk was bij Heerenveen.

Al na 6 minuten gespeeld te hebben kreeg oud-Enschedeer Jacco Borger de puck in zijn bezit en schoot de eerste in het doel. Niet getreurd, dit kan gebeuren. Echter nog geen minuut later kreeg Borger de puck van Johannes van der Schaar en schoot de tweede puck ook de goal in.

Dit was niet de bedoeling en er moest wat veranderen. Na de twee punten achterstand kwamen de Lions weer in de aanval. Er werden mooie passes gegeven maar het mocht niet baten. De puck ging niet de goal in.

Johannes van der Schaar wist halverwege de eerste periode na een soloactie de drie nul te maken, en met hulp van Jacco Borger sloot hij deze periode af met een vierde goal. Eindstand eerste periode 0-4, het enige wat de Lions hier wisten te scoren was 2 minuten op de strafbank voor de Borger uit Enschede.

Waarschijnlijk was coach Timo Benthem niet al te gelukkig met het spel wat de Lions speelden. Wat er gezegd is zal tussen de coach en zijn team blijven, maar dat het werkte is een feit. Na wat geknutsel met de lijnen wist Manuel Homeijer met een bijdrage van Mark Smallenbroek de puck in de goal te leggen en de 1-4 was dan ook een feit. Manuel had begrepen wat de bedoeling was en wist zo 16 seconden later de puck voor de tweede keer, na een prachtige pass van Jurjen van den Hengel, de goal in te schieten. 2-4.

Er werd fysieker gespeeld dan in de eerste periode en dat wierp zijn vruchten af. Heerenveen bleek geen laf team te zijn en de taak voor de Lions was dan ook om er als pitbulls bovenop te zitten.
Echter daar waar de Lions als pitbulls gingen spelen, deed Heerenveen ook netjes mee. Met medewerking van een van de negen schoot Jochemsem de puck weer in de goal bij goalie Dennis van Onna en de stand was 2-5. Deze zelfde jongen kon een minuut later de strafbank verwarmen na een lelijke hooking.

De Enschedese goalie besloot de puck te behoeden voor een icing en kwam zijn goal uit om de rechterhoek in te schaatsen. Een speler van de Frisian Flashguns zat hem helaas op zijn hielen, Dennis kreeg hierdoor de puck niet gespeeld zoals had gemoeten, waardoor er een hartverzakkende situatie ontstond. Na ontzettend goed defensief spel van de Lions op het ijs wisten de Flashguns deze open goal situatie niet te benutten en bleef de stand 2-5 in het voordeel van de Friezen.

Even later in een powerplay kon Jurjen van den Hengel de puck meenemen en meegeven aan zijn broer Karst, die hier een goal uit wist te halen. 3-5. De supporters kregen weer vertrouwen en Jochemsem kon vroegtijdig zijn strafbank verlaten.

Zo blij als de Lions waren met het gemaakte goal, zo niet handig vergaten zij dat ze nog bezig waren met een wedstrijd. Na een pass in het neutrale vak aan J. Polman wist deze de puck te geven aan D. Jochemsem en zo werd de 3-6 een feit.
Opnieuw werd de gevormde powerlijn ingeschakeld. Marco Peperkamp wist Jurjen van den Hengel te vinden, deze kon met zijn ogen dicht Karst de puck geven en zo werd de 3-6 beantwoord met een fraaie 4-6. Het gat van vier doelpunten was teruggbracht naar twee en de Lions waren terug in de wedstrijd.

De Flashguns begonnen hier en daar hun geduld te verliezen en wisten dan ook achter elkaar 2 penalty’s te verzamelen. Jammer voor de Lions wisten ze twee keer over deze powerplay niet te benutten.

Heerenveen haalde uit deze uitgezeten frustratie energie en wisten in minder dan een minuut nog twee keer te scoren. Deze periode werd afgesloten met een 4-4 wat de tussenstand op een 4-8 zette. Enschede was weer terug bij af. De wedstrijd was nog niet verloren, maar er moest echt keihard gewerkt worden om hier nog een resultaat neer te zetten.

Er ging gedweild worden, Timo zou een prachtige speech geven in de kleedkamer en de 9 mannen uit Heerenveen konden zo even ademhalen. Nog twintig minuten op de klok en er moesten nog 4 goals gemaakt worden, liever 5 maar laten we niet te ambitieus worden.

Er werd geschaatst, gepasst, geschoten, maar vooral gemist. Tot na 8 en een halve minuut spelen Marco Peperkamp de puck van Jurjen van den Hengel ontving en de eerste goal voor deze periode op zijn naam zette.

Deze goalmaker kreeg twee minuten later een aai over zijn wang van R. Aldershoff, wat Marco beantwoorde met een kietel over zijn neus. Beide konden even twee minuten gaan zitten om na te denken over hun knuffelgedrag.

Het bleef bij schaatsen en schieten en missen tot Jacco Borger de puck opnieuw in zijn bezit kreeg en daarmee de wedstrijd afsloot met een 5-9. Het duo Hengel met Marco Peperkamp ging nogmaals het ijs op om te doen waarvoor ze gekomen waren. De kans was er wel, maar zelfs als de goalie van Heerenveen in een onmogelijke houding op het ijs lag wist deze de puck, prachtig geschoten door Karst, er met zijn catcher alsnog uit te houden.

De wedstrijd werd besloten met een 5-9 verlies voor de Enschede Lions. Een voor de Flashguns terecht gewonnen wedstrijd waar voor de Enschede Lions desondanks meer te halen viel.
Al met al kun je spreken van een mooie wedstrijd om te zien, en een verlies wat niet perse had gehoeven.

Over mark

Bekijk ook

De Uil van Minerva spreidt te laat zijn vleugels

Enschede Lions verliest finale van Eindhoven: 5-2   (Door Eddy van der Ley) Enschede Lions …