In schaduw Martinitoren boeken jeugdrecreanten grootste zege ooit

(Door Eddy van der Ley) In de schaduw van de Groninger Martinitoren hebben de jeugdrecreanten van Enschede Lions de grootste overwinning uit de driejarige geschiedenis geboekt. Tegen gastheer en hekkensluiter Kodiaks werd de doelpuntenhonger van de Twentse welpen pas bij 0-15 (0-4, 0-5, 0-6) gestild. Uniek detail: álle Lions wisten met minstens een treffer of assist op het scoreformulier te komen, uiteraard op goalie Bart Arnolli na, die op zijn beurt ‘scoorde’ met een shut-out.

De laatste uitwedstrijd van het seizoen, in het fraai geoutilleerde Groninger sportcentrum Kardinge, leek bij voorbaat ‘in the pocket’ voor de jeugdrecreanten. Maar het heilige doel was uiteraard om de score uit de heenwedstrijd, een 10-0 zege, te overtreffen. Wie in de luxe positie verkeerde bij de wedstrijd aanwezig te zijn, kon al na de eerste puckbewegingen constateren dat een dergelijke ambitie eenvoudig haalbaar was.

Dat de dekselse puckduivel Joy Ekelhof al na zegge en schrijve 20 seconden de score opende, was het begin van een, zoals onze sympathieke Germaanse buren dat zeggen, ‘Spiel auf ein Tor’. Door het grote verschil in kwaliteit was het zestig minuten lang eenrichtingsverkeer geblazen. Als doelman Bart twee schoten op zijn vesting heeft gehad, is het veel.

Nee, van een heroïsche strijd was in de nok van Nederland geen sprake, van een aantal leuke ontwikkelingen daarentegen wel. Zo heroverde de dekselse puckduivel Joy Ekelhof met zes treffers zijn derde plek in de ranglijst der topscorers. Zal het hem lukken het ‘brons’ vast te houden? Met alleen nog de wedstrijd tegen de gedoodverfde kampioen Smoke Eaters Geleen voor de boeg?

En wat te denken van de verrijzenis van Nick Legtenberg, de blikvanger uit de tweede aanvalslijn? Na vorige week tegen Dordrecht Lions (2-2) al de gehele productie voor zijn rekening te hebben genomen, was het in Groningen liefst vier keer bingo. Verder waren er opvallende rollen weggelegd voor gelegenheidsaanvaller Igor van der Ley (een doelpunt, drie assists), Bram ter Haar (een doelpunt, drie assists) en Sjors van Roosmalen (vier assists), maar eigenlijk haalde iedereen een dikke voldoende. Ook Quinten van der Leest (twee assists), Nick de Vos (doelpunt en assist), Dani van Gemert (doelpunt en assists), Ruben Hogt (doelpunt), Leroy Tas (assist), Joel Mollink (assist) en goalie Bart Arnolli (shut-out).

En zo keerden de welpen van de trotse dompteur Dicky de Vos met een gelukzalig gevoel terug uit de geboorteplaats van onder meer Wim T. Schippers, Jacques d’Ancona, Dick Nanninga en Hero Muller. De dekselse puckduivel Joy Ekelhof, nooit verlegen om een puntige vraag of mening: ‘Die Hero Muller, is dat niet toevallig een ijshockeyer van de Lake Erie Monsters?’

Over Eddy van der Ley

Bekijk ook

De Uil van Minerva spreidt te laat zijn vleugels

Enschede Lions verliest finale van Eindhoven: 5-2   (Door Eddy van der Ley) Enschede Lions …

één reactie

  1. Hoppaa… lekker verslag!
    Thanks Eddy