HALLOWEEN WEEKEND VOOR TEGENSTANDERS LIONS 2 EN 1

door: Timo Benthem

Het was me het weekendje wel. Alle senior lions moesten het ijs op, al was het op verschillende matjes. Zaterdag was het de beurt aan zorgenkindje Lions 2 (zorgen zijn nu wel achter de rug dacht ik, of nie!). Na een fantastisch optreden in het pittoreske Den Haag 21 oktober jl waren de Enschedese hoopjes gegroeid. Aantredend figurant in deze was een ensemble uit Zoetermeer. Na enige cruciale trades en herintredende ouderen is het 2de weer een team van formaat (al is het alleen maar in kilo’s). 1 van de Koopman broertjes (niet te verwarren met de Hanson brothers) had besloten de 2de brigade de helpende hand toe te steken, zo ook ene Marco Drosten maakte een transfer om zich op deze taak te storten. Daarbij opgeteld kwamen er nog 2 vampieren uit de slaapstand, freighttrain Blokhuis en Stootblok Ardon zijn weer op zoek naar vers bloed voor hun aderen. Dit geadditioneerd bij de reeds aanwezige zombie’s is natuurlijk een horror flick met alure. Op zich al genoeg om menig tegenstander met de staart (al dan niet van zichzelf) tussen de benen naar huis te laten rennen. Helaas niet het geval voor de Zoetekouwtjes dus er moest toch nog iets aan de bak geplakt worden. Algauw werd duidelijk wiens huis het was, na een kleine 41 seconden werd de Vredestein wagon in stelling gebracht waarna de eerste rubberen Robbie in het goal werd gedeponeerd. Newbee Stephan Salesmen kreeg de puck aangerijkt door Frank “Michael Myers” Escaleren (misschien dat Frank Glazenwasser nog eraan heeft gezeten maar dat heeft niemand gezien en staat niet op de sheet, oh sorry deze wel). Zoals het een goed horror nachtje betaamd werd daarna gespeeld met de slachtoffers. Geef ze het idee dat ze het overleven door gelijk te laten maken. Laat je nieuw verworven Hellhound Drosten af en toe hier en daar een bite nemen uit langsschaatsende prooien en laat Terrier Pfaff zijn veel bewonderde spagaat en plie uitvoeren waarbij hij an pasant probeert elke rubberen schijf uit de lucht te happen en het plaatje is compleet. Newbee zette nog even de puntjes op de i met het hoofd van de tegenstander voordat de duimschroeven aangedraaid werden middels Jack Lantern 2. Om onduidelijkheden te voorkomen maakt Frank “kopje koffie” Glazenburg hem nu zelf met wat ondersteuning van Little Frankie “Michael Myers” en YVO ”Jason Voorhees”. Gelukkig konden de creatures of the night daarna in hun nest de restanten van de eerste kills te verorberen. Duidelijk volgevreten werd de derde act aangevangen. Na een 19 minuten de prooien over het ijs gejaagd te hebben kneep wederom Little Frankie er tussenuit om de grootste prooi van alle te verschalken, de zoete goalie. De schijnbeweging werd al in slow motion in gezet waardoor het slachtoffer ook nog eens op het verkeerde trillende been werd gezet. Met een Crosby like backhand werd de laatste levens lucht uit de wedstrijd en de tegenstander geschoten. Eindstand 3-1. Ranglijst 1. Slachtoffers 11.

Om de tiraniek compleet te maken zonden we een delegatie op de Noormannen af teneinde een openstaande rekening te vereffenen. De 1ste brigade, aangevoerd door brigade generaal Holkenbrink (in het bezit van het best werkende kanon der landmacht) wordt dit jaar de 2de divisie bestormd. Na vorig seizoen een stapje terug gedaan te hebben en de 3de divisie te schande te hebben gezet wordt het weer tijd om onszelf te schande te zetten. Wie beter dan ondergetekende om deze missie te leiden. Na een heuse selectie procedure hadden we het 1ste weer gezuiverd van allerlei gajes en plebs en konden we het seizoen aanvangen met onze nieuw verworven ambitie. Eindelijk is er een beetje doorstroming van de jeugd naar het primo team (ik zou het 2de ook overslaan als het kon) door invulling van Rick “benjamin” van Gemert (niet van de fruitboer) welke samen met Stijn “DJ” Wijma en Pim voorwaarts Mars Mars de nieuwe lichting vormen. Tegenstander waren die verdraaide Vikingen Leeuwarden Wariors genaamd. We hadden hier nog een kwartier speeltijd over van 2 seizoenen terug dus dit zou een zware pot worden. Goed voorbereidt kwamen we aangevlogen op runway A32 waarna we de oude Tom Menken hal probeerden te levellen. De oorlogzuchtigen deden hele ingewikkelde inschaats oefeninkjes waardoor bij onze goalie de schrik spontaan in de benen sprong, samen met het stuk in de kraag en het bekende lood in de schoenen geen goede keepers kwaliteiten. Dit leverde de bozen een onterechte voorsprong op in de 4de minuut. Nou kun je veel zeggen van Rick “Kenny” Kraambestierder maar dat zat hem niet lekker. Dat vreet aan hem. Hij moest ook al de water flessen doen. 1 en 1 is dan natuurlijk 3 dus met de puck tussen de tanden toog hij naar de overkant, aangeduwd door Manuel!!. Hier spuugde hij figuurlijk de hoorndragen sluitpost in zijn beck of zijn vreet voor de vriezen onder ons. Gelijk. Gelijk maar doorgoan dachten we toen en Karst stuurde de sluitpost van het karstje naar de muur. Was het in een 1,2 3tje toch 2-1. Rusten!

Acte 2. Zoals het neutrale vak essentieel is voor een goede aanval, is de 2de periode dat voor een goede uitslag. Zo ook, dachten de Ljouwerdenaren, want zij wisten de balans heel rap te herstellen. Niet gestoord door enige impressie kwam de Karst lijn even verhaal halen waarna de voorsprong weer hersteld was. Voormalig wta lid Borger serveerde Karst in deze zaken waarna de puck in het poepgaatje verdween. Met de laatste krachtinspanning uit de oude lijven werd er door Noord snel gescoord en nog een keer waardoor we ineens tegen een achterstand keken. Nu ging het erom. Na lang beraad werd besloten we de dame op te offeren om de wedstrijd te kunnen winnen dus Pim werd als human bowling bal ingezet met als resultaat een spare en een gebroken rib, of nee toch een schouder uit de kom of nee een gebroken schouder blad of nee …. toch niks aleen een beetje au au. Gelukkig hadden ze heerlijke snoepjes in het ziekenhuis, naast de dronken verpleger en vrouwelijke dokter met snor. De hengel vereninging trok hier lering uit en besloot de tering naar de nering te zetten alsmede de 4 naast de 4. Nou is het leuk om een periode met een voorsprong af te sluiten en werd het dus tijd dat de smash weer geoefend werd. Na enige pogingen werd the zwedish viking opgezet door Karst (mag er misschien ook eens iemand anders de puck) en liet hij het shalk dusten achter sir Tureluurs van Leeuwarden. Rusten!!

Slot act. Helaas moet ik dit gissen want ik zat in medisch centrum noord maar daarom hielden de jongens het beperkt. Ons eigen 103 kilo wegende sluitpost probeerde zijn nieuw beschilderde helm op 68 manieren in de viking forum te prikken, probeerde pretty boy Santi zijn naam op de sheet te krijgen door onregelementair de benen van de tegenstander in de soep te draaien, en probeerde Jurjen zijn aan zijn broer afgestane topscore titel terug te veroveren door een zeer egoistische actie gevolgd door de 6-4 eindstand. Eindelijk deze smet van onze naam. Boodschapje aan Leeuwarden: jullie hebben nu toch wel genoeg deuken in de rode omranding der goals en helmen der goalies om eens een beetje te vernieuwen. Anders komen we volgend jaar weer. Aan de rest van de divisie wil ik alleen maar zeggen: BRING IT ON!! Trusten!
Coach

Over Big T

Bekijk ook

De Uil van Minerva spreidt te laat zijn vleugels

Enschede Lions verliest finale van Eindhoven: 5-2   (Door Eddy van der Ley) Enschede Lions …