Enschede Lions 2 boekt eerste winst en temt team Ongetemd in Den Haag

Door: Elsemieke Hillen
Foto: rcbos

Na een lange zomer, een switch naar een andere divisie en wat verschuivingen in de samenstelling was het afgelopen zondag in Den Haag voor Enschede Lions 2 tijd voor de eerste wedstrijd van het seizoen 2012/2013 in de ARHL.

Tegenstander (voluit: Hijs Hokij Den Haag Ongetemd) was ook een nieuwkomer in de divisie, dus in alle opzichten een vuurdoop. Of eigenlijk ijsdoop dan.

Na ruim 5 minuten opende Stephan Koopman het bal door een voorzet van Franck ‘ik motiveer wel’ Escalante in te schieten. Den Haag vond deze achterstand natuurlijk niet leuk dus deden ze hun best om dit te veranderen. 0-1 werd 1-1 en zelfs 2-1, maar Glazenburg zorgde ruim voor het einde van de eerste periode nog voor de gelijkmaker.

De tweede periode begon al snel sterk met een goal van Escalante, binnen een minuut gevolgd door een treffer van Ivan ‘gewoon schieten’ Hrabinsky.
Glazenburg mocht vervolgens 2 minuten gaan zitten wegens het ongeoorloofd vasthouden van een Hagenees, en de Ongetemden wisten gebruik te maken van hun man-meer situatie en maakten de 3-4.
Dat deed bij de Lions een lampje van inzet branden en de tegenstanders werden verleid tot een spelletje ‘volg de puck’ waar ze waarschijnlijk al te moe voor waren. Zo konden achtereenvolgens Yvo, Ivan en Franck in een tijdsbestek van 2 minuten de puck allemaal in de goal krijgen en liep de voorstand uit naar 3-7.
Met nog net iets meer dan een minuut te gaan in de tweede periode kwam Den Haag nog terug naar 4-7, maar de stand was er een om (voorzicht) trots op te zijn.

In de dweilpauze was het even uitblazen in de kleedkamer, met motiverende en sfeermakende speech van Franck.

De derde periode was het zaak om niet op de lauweren te rusten, de eerste ferme zweepslagen waren zeker uitgedeeld aan de Ongetemden maar ieder dompteur zal beamen dat de zweep in alle periodes in eigen hand moet zijn.

Glazenburg mocht nogmaals op het strafbankje komen zitten, deze keer had hij een tegenstander in de weg gestaan. Niet dat dat voor de Lions uitmaakte, ook met een man minder kan er gescoord worden zo bewees Stephan Koopman door zijn tweede goal in deze wedstrijd te maken.
Nog wat straffen volgden. Marco Drosten, die zijn eerste wedstrijd voor de Enschede Lions speelde, mocht twee minuten zitten voor het op verkeerde wijze gebruiken van zijn stick, en een aantal minuten later gebruikte ook Stephan zijn stick verkeerd en kreeg 2 minuten straf.

Dat was voor Den Haag een meevaller want met een man meer wisten ze goalie Thijs nog een keer te omzeilen en kwam de stand op 5-8.

Yvo liet dat niet zomaar gebeuren en mikte 23 seconden later de puck weer in de Haagse goal, met mooie assist van Glazenburg.
Met nog iets minder dan 6 minuten te gaan had Miranda zin in een ander spelletje en begon een zwaardgevecht met een tegenstander (beiden kregen een 2 minuten voor high sticking dus zoiets moet het zijn geweest), en met een laatste goal van Ivan, zijn 3e in de wedstrijd, waren de Ongetemden zeker getemd.
Met een eindstand van 5-10 hebben de Lions een prima debuut gemaakt in de ARHL.

Over Elsemieke

Bekijk ook

De Uil van Minerva spreidt te laat zijn vleugels

Enschede Lions verliest finale van Eindhoven: 5-2   (Door Eddy van der Ley) Enschede Lions …