Enschede Lions 2 wint ondanks dramatisch spel van Utrecht

Na de overwinningen in Den Haag en thuis op IJsbaan Twente tegen Zoetermeer was ditmaal IJCU Dragons Recreators aan de beurt. Op de Vechtsebanen in Utrecht werd er nipt met 2-3 gewonnen van de nummer eennalaatst uit de ARHL.

In de goal van Enschede stond Thijs Wildevuur. Hans Ardon en Olaf Pfaff vormden het eerste defencepaar. De tweede defencelijn werd gevormd door Yvo Blokhuis en Timo Benthem. Na een lange afwezigheid op het ijs maakte hij vanavond zijn eerste speelminuten sinds jaren. De twee offence-lijnen bestonden uit Barry Dijs, Marco Drosten en Are Jilesen. Het tweede trio werd geleid door Frank Glazenburg met op de flanken Stephan Koopman en Franck Escalante.

De eerste periode was er niet een om over naar huis te schrijven. Er werd niet geschaatst en passes kwamen niet aan. Utrecht maakte het spel. De Lions kwamen dan ook terecht met 1-0 achter te staan. Een minuut voor het eind van de eerste periode werd de openingstreffer in het net geschoten. Het spel bleef slecht en het leek wel alsof Enschede met het tempo van Utrecht meeging.

Heel veel slechter als de eerste periode kon het bijna niet en het begin van de tweede periode was dan ook goed te noemen. Al na 20 seconden was de gelijkmaker een feit. Timo Benthem kon de puck breed naar Franck Escalante passen die vervolgens Frank Glazenburg in stelling bracht. Glazenburg verzaakte niet en de stand was 1-1.

Zes minuten later ging de puck via een mooi gespeelde aanval van Timo Benthem naar Franck Escalante. Escalante kon de puck naar lijngenoot Glazenburg passen die Stephan Koopman bediende. Koopman bleef koel en bezorgde zijn ploeg een 1-2 voorsprong.

Hierna bleven de Lions kansen krijgen met veel schoten op doel. De Utrechtse goalie had echter een zeer goede dag en hield zijn ploeg in de wedstrijd. Een 2 op 0 situatie met Stephan Koopman en Franck Escalante liep op niets uit. Het moest allemaal te mooi en uiteindelijk leverde dit niet eens een schot op.

Met een stand van 1-2 gingen beide teams de kleedkamer in voor de thee. De derde periode gingen de Lions verder met het slechte slappe spel. Toch werd in de 51e minuut de 1-3 gemaakt. Marco Drosten tekende na een mooie individuele actie voor de treffer. Hierna was het eenrichtingsverkeer richting de Enschede goal. Volkomen terecht maakte Utrecht dan ook in de 54e minuut de 2-3. Een schot op Thijs Wildevuur kwam door een ongelukkige rebound in de stick van de tegenstander die rustig bleef en de goal maakte.

Twee minuten voor tijd kon Franck Escalante naar de strafbank voor een tripping. Dit was puur vermoeidheid en een terechte beslissing van de arbitrage. In plaats van deze minderheidssituatie rustig uit te spelen besloot Enschede voor de aanval te gaan. Dit leverde gevaarlijke kansen voor de goal van Wildevuur op. De Lions mochten hier in hun handjes knijpen want Utrecht kon niet gelijkmaken. Het bleef 2-3 voor Enschede Lions 2.

Enschede Lions 2 is dus nog steeds ongeslagen in de ARHL maar tegen een team dat eennalaatste in de competitie staat mag je toch beter spel verwachten. Er is weliswaar gewonnen maar laat het een goede wake-up call zijn voor de wedstrijden die nog komen gaan.

Over jurjen

Bekijk ook

De Uil van Minerva spreidt te laat zijn vleugels

Enschede Lions verliest finale van Eindhoven: 5-2   (Door Eddy van der Ley) Enschede Lions …