Aspiranten maken ook gehakt van Zoetermeer Panters

(Door Eddy van der Ley) De aspiranten van Luttikhuis Enschede Lions zijn prima uit de lange zomerslaap ontwaakt. Na vorige week al met 13-2 van Leiden Lions te hebben gewonnen, moest in de tweede competitiewedstrijd Zoetermeer Panters eraan geloven: 12-1.
Het is nog te vroeg voor harde conclusies, maar afgaand op de eerste uitslagen gaat de strijd om het kampioenschap een nek-aan-nek-race worden tussen ‘onze’ Lions en Smoke Eaters Geleen, de huidige titelverdediger. Mogelijk met Blue Mountain Cougars Hoorn en Dordrecht Lions als outsiders.
Op 8 november staat in ijshal Glanerbrook in Geleen de topper tussen Geleen en Enschede op het programma. In die wedstrijd zullen de mannen van de jongens gescheiden worden, en de vrouwen van de meisjes. Dan gaat het om de eer, de sportiviteit en de fun, maar vooral om de winst, om de punten.
Dat de ploeg van trainer/coach Dick de Vos, die tegenwoordig over achttien spelers en speelsters kan beschikken, een goede kans maakt op de machtsovername, bleek in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen, afgelopen zaterdag thuis tegen Zoetermeer Panters. Vanaf de eerste face-off was er maar een ploeg de baas: Enschede Lions. Na de eerste periode was het pleit reeds beslecht, 4-0 en na het tweede bedrijf helemaal: 11-1. Uiteindelijk zou het ‘slechts’ 12-1 worden, omdat de thuisploeg in de grimmige laatste periode iets teveel straffen incasseerde en iets te onzuiver was in de afwerking.
De doelpunten kwamen op naam van de dekselse puckduivel Joy (4), Pepijn (2), Nick Legtenberg (2), Nick de Vos, Leroy, Bram en Jop. In het all-over topscorersklassement van de aspirantendivisie heeft Joy na twee duels de leiding met 14 punten (7 doelpunten, 7 assists), voor Nick de Vos met 10 punten (7 doelpunten, 3 assitst) en Pepijn ook met 10 doelpunten (4 doelpunten, 6 assists).
De hele eerste aanvalslijn op het denkbeeldige topscorerspodium: we hebben mindere tijden gekend. Het vertrouwen in een succesvol seizoen is binnen de spelersgroep dan ook groot. Of zoals aanvaller Nick Legtenberg het formuleerde: ‘De kans dat wij geen kampioen worden is kleiner dan de kans dat Albert Verlinde en Onno Hoes zich ooit nog zullen verzoenen.’
Voor de Panters restte de lange terugreis naar Zoetermeer, de woonplaats van Suzanne Harmes, Wilma Nanninga en Michael Pilarczyk. De dekselse puckduivel Joy, nooit verlegen om een kwinkslag of scherpzinnige opmerking: ‘Zeg die Michael Pilarczyk, is dat niet een kwikzilverachtige leftwinger van Kahnawake Condors?’

Over Eddy van der Ley

Bekijk ook

What Is Mostbet, And How Will You Install It?

Now seek out “Mostbet — Ставки” on playstore and tap on the Install button. Download …